Fulham wint weer en dringt top zes binnen, ook zege voor Aston Villa

16-09-2022 23:16

Fulham FC heeft vrijdagavond de strijd van de promovendi gewonnen van Nottingham Forest. Nottingham kwam op voorsprong, maar kreeg in zes minuten drie treffers tegen. Aston Villa wist in eigen huis van Southampton FC te winnen.

Nottingham Forest - Fulham FC 2-3
Fulham promoveerde net als Nottingham het afgelopen seizoen naar de Premier League, maar de ploeg van Marco Silva is goed aan het Premier League-seizoen begonnen. De thuisploeg kwam wel na ruim tien minuten op voorsprong door Taiwo Awoniyi (ex-Moeskroen) en ging rusten met een stand van 1-0.

In de tweede helft schoot Fulham uit de startblokken en werd er in zes minuten tijd drie keer gescoord. Tosin Adarabioyo, João Palhinha en Harrison Reed zetten hun naam op het scorebord, waardoor na een uur spelen Fulham ineens op een 1-3 voorsprong stond. Het kanon van Aleksandar Mitrović (ex-RSC Anderlecht) zweeg eens voor een keertje.

Nottingham deed een kwartier voor tijd nog iets terug via Lewis O'Brien, maar Fulham ging er met de overwinning vandoor. Emmanuel Dennis (ex-Club Brugge) viel bij de thuisploeg vlak voor het einde in. Neeskens Kebano (ex-KRC Genk) deed dat bij de bezoekers.

Door de overwinning staat Fulham tijdelijk op de zesde plek, al moeten achtervolgers Chelsea FC, Liverpool FC en Brentford FC allemaal nog in actie komen. Nottingham doet het minder goed en staat voorlaatste.

Aston Villa - Southampton FC 1-0
Aston Villa haalde pas vier punten uit de eerste zes duels en kon een resultaat goed gebruiken tegen Southampton zonder de geblesseerde Roméo Lavia. De ploeg van Steven Gerrard kwam vlak voor rust op voorsprong door Jacob Ramsey.

The Villains waren in de tweede helft gevaarlijker dan Southampton, maar wisten de score niet verder uit te breiden. Southampton kon daar maar weinig tegenover stellen. Door de overwinning klimt Aston Villa naar de dertiende plek. Southampton is te vinden op plek twaalf.