Stassin helpt RSCA Futures met hattrick aan zege tegen Lierse K, ook Dender wint

16-09-2022 21:53
18

In de Challenger Pro League heeft leider Lierse Kempenzonen op eigen veld verloren van RSCA Futures. In de 2-3 zege van de paars-witte jonkie tekende Lucas Stassin voor een hattrick. In de andere match van vrijdag in 1B won Dender op het veld van Deinze.

Lierse Kempenzonen - RSC Futures 2-3
De voorbije wedstrijden was Lierse Kempenzonen goed op dreef in de Challenger Pro League, maar vrijdag werd de leider een halt toegeroepen door de jonkies van Anderlecht. Op het Lisp had Stassin een heerlijke avond. De zoon van ex-Anderlecht-speler Stéphane opende zijn rekening na elf minuten. De aanvaller bleek sterker dan de achterhoede van de thuisploeg en verschalkte Delanghe.

Iets voor het halfuur zette Stassin Anderlecht een tweede keer op voorsprong nadat Van Acker voor de 1-1 tekende. Na de rust tekende de aanvaller ook voor zijn derde van de avond. Stassin scoorde vanaf de stip. Verder dan de aansluitingstreffer van Rocha kwam de thuisploeg niet meer. Lierse Kempenzonen blijft wel leider met twaalf punten. RSCA Futures staat nu tweede in de stand met twee punten minder dan Lierse Kempenzonen.

Deinze - Dender 0-2
Het heeft een tijdje geduurd, maar op speeldag zes heeft Dender zijn eerste zege van het seizoen beet. Deinze - dat ook nog maar één keer kon winnen - was het slachtoffer van dienst. Rasjet en Lallemand zorgden voor de doelpunten. Ondanks de zege blijft Dender wel twaalfde en laatste in de Challenger Pro League.