Union leeft op wolk, maar likt ook wonden: Nieuwkoop is out, Vanzeir doet test

Union leeft op wolk, maar likt ook wonden: "Nieuwkoop is out, Vanzeir doet test"

16-09-2022 18:31 Laatste update: 19:33
3

Het sprookje van Union Saint-Gilloise gaat gewoon verder, al heeft het decor zich nu eerder verplaatst naar het Europese toneel. Na twee wedstrijden in de Europa League prijkt de vicekampioen zowaar bovenaan haar poule met een foutloos rapport. Karel Geraerts hoopt dat die prestaties brandstof geven voor het vervolg van het seizoen.

Donderdag beleefde Union nog een delirium door Malmö FF te verslaan met 3-2, maar nog geen 24 uur later is de blik alweer op de toekomst gericht. Zondag trekken de Brusselaars namelijk naar KAS Eupen op speeldag negen van de Jupiler Pro League. Geraerts eist aan de Kehrweg niets meer dan een overwinning van zijn manschappen. "Ik vraag nog één keer om alles te geven", verwees hij op zijn persconferentie naar de nakende interlandbreak.

Door het Europese verhaal zitten de spelers van Union namelijk stilaan op hun tandvlees, beseft de trainer ook. "De spelers hebben veel energie verbruikt, maar ik hoop dat ze positieve energie getankt hebben door de zege", legt hij de focus op het mentale aspect. "De grootste uitdaging is om klaar te zijn voor elke wedstrijd. Want als we volgend seizoen zo een leuke momenten als tegen Malmö willen beleven, moeten we in de België meestrijden voor de Europese plaatsen."

Ondanks de wolk waarop Union momenteel leeft, viel er ook minder nieuws uit de Leuvense lucht. Bart Nieuwkoop en Dante Vanzeir kampen met blessures. "Dante zal een test doen in het hospitaal om te zien wat er scheelt. Nieuwkoop is twee à drie weken out met een spierblessure", brengt Geraerts nog een medische update.