'Ancelotti houdt vast aan Rodrygo in de punt, Hazard start op bank tegen Atlético'

'Ancelotti houdt vast aan Rodrygo in de punt, Hazard start op bank tegen Atlético'

16-09-2022 18:15
2

Het lijkt erop dat de opflakkering van Eden Hazard (voorlopig) weer van korte duur is geweest. Tegen Celtic FC zorgde hij als vervanger van de geblesseerde Karim Benzema zowaar voor een doelpunt en een assist. Inmiddels heeft Carlo Ancelotti echter alweer andere keuzes gemaakt. Het ziet ernaar uit dat de Italiaan daar niet van afwijkt voor de stadsderby met Atlético Madrid.

Dit weekend staat Madrid onder hoogspanning, maar een hoofdrol voor Hazard lijkt opnieuw niet in het verschiet te liggen. Na zijn hoopgevende prestatie in Glasgow volgde een bleek optreden in La Liga, tegen het bescheiden Mallorca. Afgelopen week verdween Hazard bijgevolg opnieuw naar de bank. In het Champions-League-duel met RB Leipzig moest hij negentig minuten toekijken.

Ancelotti koos tegen de Duitsers voor een voorhoede met Vinicius vanop links, Fede Valverde vanop rechts en Rodrygo in de punt. Die beslissing pakte goed uit, waardoor het erop lijkt dat datzelfde drietal ook tegen Atlético Madrid de voorkeur zal krijgen, merkt onder meer Cadena SER op. Mocht Hazard tóch aan de aftrap verschijnen, verschuift Valverde meer dan waarschijnlijk naar de as van het veld.