Ecuadoraanse diamanten fonkelen nu al: Antwerp heeft er twee internationals bij

Ecuadoraanse diamanten fonkelen nu al: Antwerp heeft er twee internationals bij

16-09-2022 17:27 Laatste update: 17:39
3

Royal Antwerp FC liet nog geen enkel punt liggen in de Jupiler Pro League en gaat dan ook trots aan kop. Onder impuls van sportief directeur Marc Overmars streken al enkele Zuid-Amerikaanse ruwe diamanten neer in de havenstad. Twee van hen hebben nu een mooie beloning gekregen: een selectie voor het nationale elftal van Ecuador.

William Pacho en Anthony Valencia hebben leuk nieuws gekregen vanuit hun thuisland. Bondscoach Gustavo Alfaro heeft het tweetal van Antwerp opgeroepen voor de komende interlandperiode. Voor beide youngsters is dat een primeur. Elk op hun manier drukten ze dit seizoen al hun stempel op de geweldige resultaten van The Great Old.

De twintigjarige Pacho is ondanks zijn jonge leeftijd al een vaste waarde in de achterhoede. De mandekker liep vorig seizoen ook al rond op de Bosuil, maar onder Brian Priske kon hij slechts zeer sporadisch zijn neus aan het venster steken. Mark van Bommel heeft hem echter gepromoveerd tot vaste maatje van Toby Alderweireld. Valencia (19) moet het dan weer voornamelijk stellen met invalbeurten, maar toonde daarin wel al zijn kwikzilveren techniek. Hij maakte ook al twee doelpunten.

Ecuador heeft de komende weken twee oefenwedstrijden op het programma staan: eerst ontmoet het Saoedi-Arabië, nadien Japan. De Zuid-Amerikanen zijn straks ook actief op het WK in Qatar. Daar mag het zelfs openen tegen het gastland, waarna nog duels met Nederland en Senegal volgen. Of Pacho en Valencia ook op het WK mogen aantreden, valt nog even af te wachten.