Pro League en supportersfederaties vinden elkaar: Structurele dialoog met fans

Pro League en supportersfederaties vinden elkaar: "Structurele dialoog met fans"

16-09-2022 17:12
2

Steeds vaker klinkt er gemor onder de voetbalfan uit de Jupiler Pro League. Vooral de ruime spreiding van (soms lastige) speeluren in onze vaderlandse competitie stuit tegen de borst. De Pro League ging vrijdag daarom uitgebreid in gesprek met enkele supportersorganen.

De Belgische voetbalstadions ogen steeds leger en de voorbije weken vielen er ook enkele niet mis te verstane spandoeken te zien. 'Ook de twaalfde man heeft een kalender', stond er in verschillende steden te lezen. Een uiting van onvrede over de speelkalender. Sinds Eleven Sports het televisiecontract in handen heeft, worden zelden nog wedstrijden op hetzelfde moment gespeeld. Dat resulteert evenwel in aftrapuren op pakweg zaterdag 16u of zondag 21u.

De Pro League heeft die klaagzang ook gehoord en besloot om in dialoog te gaan. Het ging rond de tafel zitten met enkele supportersfederaties zoals Belgian Supporters, de Ultra’s, de SLO’s, met daarnaast ook nog rechtenhouder Eleven Sports en de kalendermanager. De verzamelde fangroepen toonden zich na afloop tevreden over de intenties. "Een eerste goede stap is gezet. Als supportersafgevaardigden zijn wij blij dat onze bezorgdheden op de agenda staan. Wij hopen samen met de Pro League tot resultaten te kunnen komen op korte en lange termijn", staat te lezen op de website van de Pro League.

Ook de vereniging van de Belgische profploegen was tevreden over het gesprek. "We zijn allemaal bondgenoten en supporters die ons profvoetbal nog beter en toegankelijker willen maken", benadrukt CEO Lorin Parys. Hij maakt bekend dat de verschillende partijen in de toekomst op regelmatige basis samen zullen zitten. "Dat is onderling afgesproken, zodat er vanaf nu een structurele dialoog is tussen supporters, SLO’s en de Pro League. We bekijken nu samen of en hoe we aan sommige bezorgdheden kunnen tegemoetkomen voor de toekomst."