Mourinho zag positieve punten bij HJK Helsinki: 'Had medelijden met die jongens'

Mourinho zag positieve punten bij HJK Helsinki: 'Had medelijden met die jongens'

16 september - 10:37
0

José Mourinho zag zijn ploeg AS Roma donderdagavond met 3-0 winnen van HJK Helsinki, maar volgens de Portugees was het een lastige opgave om de Finnen te verslaan. Tegenover Sky Sport Italia vertelt de coach dat de rode kaart voor HJK het kantelpunt in de wedstrijd was.

"Ik heb wel medelijden met die jongens, want elf tegen elf begonnen ze echt goed aan de wedstrijd", spreekt Mourinho vol lof over de tegenstander. "De VAR maakte uiteindelijk een goede beslissing met het uitdelen van de rode kaart, want dit soort situaties heb ik al vaker meegemaakt. Ze zijn een goed georganiseerd team met duidelijk ideeën. Ze hebben natuurlijk geen jongens van echte wereldklasse, maar het team is wel echt sterk." Al na vijftien minuten spelen moest HJK-verdediger Miro Tenho het veld verlaten met een rode kaart.

Roma zit nog steeds in de groeiende fase en doet er ook alles aan om zichzelf te blijven ontwikkelen. "Deze getalenteerde jongens moeten nog een stuk harder gaan worden. We krijgen een hele hoop kansen, maar het is voor ons nog steeds moeilijk om die te verzilveren."

De aankomende wedstrijden van AS Roma in Europees verband zijn tegen Real Betis, een van de lastigste tegenstanders in de poule. "Nu moeten we twee keer tegen Betis aantreden en ik denk dat zij wel echt een goed team hebben. Deze poule zal in die twee wedstrijden grotendeels beslist gaan worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie