Clement baalt, AS Monaco verliest in de Europa League thuis van Ferencvaros

Clement baalt, AS Monaco verliest in de Europa League thuis van Ferencvaros

15-09-2022 21:22
4

AS Monaco heeft donderdag in de Europa League niet kunnen overtuigen. De troepen van Philippe Clement verloren thuis met een 0-1 van het Hongaarse Ferencvaros.

Op de openingsspeeldag had Monaco nog met 0-1 gewonnen op het veld van Rode Ster. Terwijl Ferencvaros thuis Trabzonspor met 3-2 versloeg. Donderdag stond dus de leidersplaats in groep H op het spel. Bij de thuisploeg begonnen Badiashile en Fofana in de basis. De twee Fransen hadden eerder op de dag nog gehoord dat ze zich voor het eerst mochten melden bij de nationale ploeg. Clement had ook een basisplaats voorzien voor ex-Club Brugge-speler Diatta.

Monaco kreeg tegen Ferencvaros weinig klaar. Clement wisselde zijn drie aanvallers. Naast Diatta moesten ook Ben Yedder en Golovin naar de kant. Veel verschil maakte het niet, want Monaco vond de weg naar het doel niet. Aan de andere kant slaagde Vécsei daar in het slot van de partij wel in, waardoor Ferencvaros met de drie punten aan de haal ging.

In de andere match van de groep won Trabzonspor met 2-1 van Rode Ster. Hamsik en Hassan scoorden voor de thuisploeg. De treffer van Nikolic in naam van de bezoekers was er enkel voor de statistieken.