Sancho en Ronaldo wijzen Manchester United de weg in Moldavië

15-09-2022 20:40
1

Manchester United heeft na de uitglijder tegen Real Sociedad van vorige week de eerste overwinning in de Europa League te pakken. Uit bij Sheriff Tiraspol werd het 0-2, mede dankzij een doelpunt van Cristiano Ronaldo.

Manager Erik ten Hag zag al snel hoe Manchester United de wedstrijd in Moldavië naar zich toe wist te trekken. Op aangeven van Christian Eriksen maakte Jadon Sancho na een kleine twintig minuten spelen het openingsdoelpunt. Een vuist maakte lukte Sheriff niet echt. Het was vooral tegenhouden en hopen op een zeldzame uitbraak. Toen Ronaldo nog voor de rust vanaf de stip de 0-2 maakte was de wedstrijd al zo goed als gespeeld.

In de tweede helft volgde een eenzijdig spelbeeld, waarin Manchester United overduidelijk de betere partij was, maar er ook geen noodzaak meer was om nog verder door te drukken. Daardoor scoorde het niet hoog in de amusementsranking, maar niemand bij Manchester United die daarom wakker ligt.

De wedstrijd tegen Leeds United van aankomend weekend gaat niet door, waardoor Manchester United ruim twee weken heeft om zich voor te bereiden op de clash met Manchester City.