Mertens dacht aan stoppen: ‘Een ander plan was gaan voetballen in Bali'

Mertens dacht aan stoppen: ‘Een ander plan was gaan voetballen in Bali'

15-09-2022 22:32
11

Dries Mertens heeft een zuur afscheid bij de club van zijn hart Napoli achter de rug. De Italianen legden niet genoeg op tafel voor de clubtopscorer aller tijden en Mertens ging uiteindelijk naar Galatasaray.

Maar volgens makelaar Stijn Francis wilde Mertens eigenlijk enkel bij Napoli blijven. De zaakwaarnemer sprak met de podcast van MidMid. Er lag ook een opmerkelijk plan op tafel. “Een van zijn plannen was om een jaar op Bali te gaan voetballen. Het was misschien eerder een Plan D dan een Plan B en het ging dan over Bali United, de kampioen. Het zou ook geweldig bij hem passen, maar dan had ik eerder in mijn hoofd nog een jaar Serie A.”

Uiteindelijk kwam ook Juventus op de proppen met een interessant voorstel. “Iedereen afscheid nemen en dan dat avontuur. Dat was hét plan. Maar er waren wel andere gesprekken ook, met Juventus dus bijvoorbeeld. Dat was heel concreet en een bijzonder interessante transfer, voor ons en voor Dries.”

”Maar je voelde bij hem dat hij dat met zijn hart niet kon maken, en toen zag je ook wel de klasse van een club als Juventus. Zij hadden daar alle begrip voor”, citeert Het Nieuwsblad. Steven Defour onthulde ook in de studio van Play Sports dat de Rode Duivel eraan dacht om te stoppen. Uiteindelijk brachten Defour en Kat Kerkhofs hem op andere gedachten.