Bosz voldoet niet aan twee van vier Lyon-criteria: druk vanuit bestuur groeit

Bosz voldoet niet aan twee van vier Lyon-criteria: druk vanuit bestuur groeit

15-09-2022 15:01
3

De druk op Peter Bosz groeit bij Olympique Lyon. Vincent Ponsot, technisch directeur van de Franse club. eist betere resultaten van de trainer.

Lyon staat met dertien punten vijfde in de Ligue 1, maar Ponsot verwacht een plek in de top-drie. Dat geeft aan het einde van de rit recht op een Champions League-ticket. Hij kijkt naar Bosz: in de twee maanden voor het WK in Qatar moet het beter gaan. Anders dreigt misschien wel een breuk, al zegt Ponsot het niet met zoveel woorden.

"Bosz is op de hoogte van de situatie, want we zullen niet wachten tot februari of maart", zegt Ponsot tegen Le Progrès. "Bij Lyon definiëren we een goede trainer op vier manieren: resultaten, teamprestaties, integratie in het clubproject en spelersontwikkeling. Peter voldoet aan de laatste twee criteria. We hebben alleen betere resultaten nodig. We verwachten meer van hem op dit vlak."

De directeur van Lyon sluit wel af met een positieve noot. "We weten dat Bosz aan de vier criteria kan voldoen." Lyon krijgt komende zondag Paris Saint-Germain op bezoek.