Perica (27) wil schitteren voor Standard: Beste jaren komen eraan

Perica (27) wil schitteren voor Standard: "Beste jaren komen eraan"

15-09-2022 11:00 Laatste update: 11:03
2

Stipe Perica moet de nieuwe goalgetter worden bij Standard. De ex-speler van Moeskroen weet dat Standard moeilijke jaren achter de rug heeft, maar dat hield hem niet tegen.

"Standard blijft een club met naam in het Europese voetbal, ook al zijn de resultaten de laatste jaren wat minder", geeft Perica aan bij Het Nieuwsblad. "Toen ik hoorde dat ze me naar hier wilden halen, lag mijn beslissing eigenlijk meteen vast. Omwille van mijn positieve herinneringen aan de Belgische competitie, maar toch vooral omdat het Standard was. Ik wilde absoluut voor deze club spelen."

Perica wil Standard helpen met zijn goals. "Ik denk dat ik gegroeid ben als speler sinds mijn periode bij Moeskroen. Ik heb nu meer ervaring, heb veel geleerd uit de mislukkingen en de successen in mijn carrière. Mijn beste jaren komen er nu aan. Ik ben klaar om Standard aan betere resultaten te helpen. Ik wil later herinnerd worden als een spits met veel wedstrijden en veel goals voor Standard. Als iemand die de club mee terug heeft gebracht naar waar ze hoort te staan."

Perica speelde vorig seizoen nog bij Maccabi Tel Aviv in Israël, waar hij zeventien keer scoorde. Standard betaalde maar 900.000 euro voor hem, maar Maccabi krijgt wel 35 procent op de doorverkoopwaarde.