Napoli verslaat Rangers met ruime cijfers na bizarre 'penaltyhelft'

14-09-2022 23:11

SSC Napoli heeft na een bizarre tweede helft gewonnen bij Rangers FC. Waar de Italianen de eerste helft voor weinig vermaak zorgden, maakten ze dat in het tweede bedrijf ruimschoots goed: 0-3.

De Italianen leken binnen tien minuten op voorsprong te komen, maar Pjotr Zielinski raakte de paal. Ook daarna was het Napoli dat de klok sloeg. Via Giovanni Simeone, de zoon van Atlético Madrid-trainer Diego Simeone, kreeg de ploeg een nieuwe, uitgelezen kans op de openingstreffer, maar de aanvaller schoot op Rangers-doelman Allan McGregor.

Op dat moment moest het echte spektakel nog komen. In een kort tijdsbestek kreeg Napoli drie penalty's toegewezen. De eerste strafschop werd gegeven na een overtreding van James Sands, die daarmee tegen zijn tweede gele kaart, en dus rood, opliep. Zielinski faalde van elf meter, al scoorde Matteo Politano de rebound. Hij was te vroeg ingelopen, waardoor het feest niet doorging.

Zielinski kreeg een herkansing, maar miste opnieuw. Ditmaal werd er geen rebound verzilverd. De arbiter van dienst kende zes minuten later wéér een strafschop toe. Ditmaal ging Politano achter de bal staan. Zijn poging ging wél raak, waardoor Napoli de leiding pakte. Giacomo Raspadori besliste het duel op Ibrox, door tegen het ondertal van Rangers voor de tweede treffer van de avond te zorgen. In de blessuretijd tekende Tanguy Ndombele voor het slotakkoord.

Napoli komt door de zege op zes punten in Groep A. Ajax en Liverpool volgen beiden met drie punten. Rangers wacht nog altijd op het eerste punt en staat onderaan.