PSG herstelt zich tegen Maccabi Haifa, Real Madrid wint en Chelsea begaat misstap

14-09-2022 23:02

Paris Saint-Germain werkte woensdagavond via het supertrio Neymar, Messi en Mbappé een achterstand weg tegen Maccabi Haifa. Real Madrid won in de slotfase van RB Leipzig en Graham Potter begon zijn baan als manager van Chelsea met een gelijkspel tegen RB Salzburg

Maccabi Haifa - Paris Saint-Germain: 1-3
Met de complete sterrenaanval in de basis begon PSG woensdagavond aan de wedstrijd tegen Maccabi Haifa. Maar na 24 minuten in de eerste helft, kwam juist de thuisploeg verrassend op voorsprong. Tjaronn Chery maakte na een lange voorzet de 1-0 voor de Israëliërs. Na de openingstreffer scoorde Maccabi Haifa nogmaals, maar deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Lionel Messi deed voor rust nog iets terug en maakte in de 37e minuut de 1-1 en zijn eerste Champions League-goal van dit seizoen.

In de tweede helft was het PSG dat aanzette om de winnende te maken. Een sterk spelende Messi kreeg nog twee opgelegde kansen in de tweede helft, maar deze kreeg hij allebei niet langs keeper Cohen. Uiteindelijk was de Argentijn toch belangrijk, nadat hij een slimme bal gaf op Mbappé. De Franse superster kon na de assist van Messi makkelijk afronden. Neymar mocht uiteindelijk in de slotfase ook nog een goal maken en daarmee de eindstand op 1-3 bepalen.

Real Madrid - RB-Leipzig: 2-0
RB Leipzig ging op zoek naar ereherstel in groep F, nadat de Duitsers het vorige duel met 1-4 verloren van Shakhtar Donetsk. In het begin van de wedstrijd was de ploeg van nieuwe trainer Marco Rose ook iets sterker dan de Spanjaarden, maar voorbij Courtois raken was geen optie. Real Madrid - met Hazard opnieuw op de bank - oogde nog niet helemaal scherp en begon eigenlijk pas na dertig minuten echt druk te geven op de verdediging van Leipzig. Goals kwamen er voor beide ploegen niet in de eerste helft.

Na rust ging Real nadrukkelijker op zoek naar de goal. In de 64e minuut brengt Ancelotti meer aanvallende impulsen in met Marcos Asensio, maar dat werd hem door het publiek niet in dank afgenomen. De jongeling werd getrakteerd op een fluitconcert, nadat hij zich eerder uitliet over zijn gebrek aan speeltijd. Federico Valverde was de gevaarlijkste man op het veld voor de Spanjaarden en hij tekende dan ook in de 70e minuut aan voor de grootste kans van de wedstrijd. Deze ging er niet in, maar tien minuten later was het wel raak voor de Uruguayaan. Asensio haalde na de fluitconcerten in de slotfase nog zijn gram, door de 2-0 in extremis achter keeper Gulacsi te schieten. Hazard kwam niet van de bank.

Chelsea - RB Salzburg: 1-1
Het debuut van trainer Graham Potter die Thomas Tuchel verving na de verloren wedstrijd in de eerste speelronde tegen Dinamo Zagreb. Potter deed een aantal wijzigingen in de basiself, waaronder het spelen met vier verdedigers in plaats van drie. De aanvallers bleven hetzelfde bij Chelsea, maar in de eerste helft wisten ze niet veel te creëren voor de Londenaren.

In de tweede helft was het na rust wel direct raak voor Chelsea. Een goede combinatie tussen Reece James en Mason Mount werd uiteindelijk binnen geschoten door Raheem Sterling. In de 75e minuut kwam RB Salzburg nog langszij, nadat Noah Okafor scoorde. Het tweede doelpunt voor de Zwitserse aanvaller in de Champions League, aangezien hij ook al scoorde tegen AC Milan. Die goal was de opstap voor de eerste misser van Potter, want uiteindelijk werd er niet meer gescoord en bleef het 1-1 op Stamford Bridge.

Juventus - Benfica 1-2
In Turijn kwam Juventus al snel op voorsprong na een goal van de nieuwe spits Arkadiusz Milik. Daarna was het alleen Joao Mario met een penalty net voor rust die gelijk maakte. David Neres mocht in de 55e minuut aantekenen voor de 1-2, uiteindelijk de winnende goal voor de ploeg van trainer Roger Schmidt.

FC Kopenhagen - Sevilla: 0-0