De Bruyne wint Belgisch onderonsje met dank aan fenomeen Haaland

14-09-2022 22:54 Laatste update: 22:58
15

Borussia Dortmund is er net niet in geslaagd Manchester City op de knieën te krijgen. Thomas Meunier en co hielden land stand in Engeland, maar de bezoekers moesten in de slotfase buigen na prachtige goals van John Stones en Erling Haaland: 1-2.

Kevin De Bruyne begon bij de thuisploeg aan de wedstrijd, Thomas Meunier deed dat bij de bezoekers. Thorgan Hazard zat na weken van afwezigheid bij Dortmund op de bank. De intenties waren bij Dortmund vanaf minuut één helder: de ploeg straalde een eenheid uit en wilde daarmee een tegengoal voorkomen. Dat lukte aanvankelijk. Na ruim een kwartier kreeg Erling Haaland zijn eerste mogelijkheid, maar Niklas Süle zat kort op de Noor en liet hem niet koppen.

Aké en voormalig Dortmund-verdediger Manuel Akanji hadden weinig te duchten van de Duitse aanval, al gold dat aan de andere kant ook. Haaland kwam amper in het stuk voor, waardoor beide ploegen met een 0-0 stand gingen rusten. Dortmund kwam sterk uit de kleedkamer. Via Marco Reus kregen Die Schwarzgelben een uitgelezen kans om op voorsprong te komen, maar de buitenspeler schoot voorlangs.

Niet veel later kwamen de Duitsers wel op voorsprong en onverdiend was het niet. Jude Bellingham promoveerde een schot van Reus tot doelpunt en zocht het uitzinnige uitvak op. Donyell Malen werd een halfuur voor tijd binnen de lijnen gebracht. Met hem in de ploeg moest Dortmund zien stand te houden. Dat lukte niet. Verdediger John Stones tekende tien minuten voor tijd met een geweldige goal voor de bevrijdende 1-1.

City nam geen genoegen met een gelijkspel en zette nogmaals aan. Uitgerekend Haaland bezorgde The Citizens in de slotfase de zege, met een acrobatische volley. Door de zege gaan de Engelsen met zes punten aan kop in de groep. Dortmund volgt met drie punten.