AC Milan wint en Saelemaekers scoort, Celtic speelt gelijk tegen Shakhtar

14-09-2022 20:38 Laatste update: 21:30
2

AC Milan heeft zijn eerste Champions League-overwinning van het seizoen geboekt. In eigen huis rekenden I Rossoneri af met Dinamo Zagreb, dat vorige week met 1-0 won van Chelsea. Celtic en Shakhtar Donetsk hebben elkaar in Warschau in bedwang gehouden.

AC Milan-Dinamo Zagreb 3-1
Milan had het grootste deel van de wedstrijd de controle, maar vergat uit te lopen. Na tien minuten was de thuisploeg via Sandro Tonali en Olivier Giroud al dicht bij de openingstreffer. Niet veel later kon Rafael Leão na een schitterende actie Milan op voorsprong zetten, maar ook hij liet zijn kans onbenut. Vlak voor rust kwam de verdiende treffer wél. Na een overtreding op Leão binnen de zestien, verzilverde Giroud de strafschop.

Na rust schoot Milan uit de startblokken. Binnen een minuut verdubbelde Alexis Saelemaekers (ex-Anderlecht) de marge met een knappe kopbal, na een dito voorzet van Leão. Via Mislav Orsic deden de Kroaten iets terug, maar middenvelder Tommaso Pobega bracht de marge een kwartier voor tijd weer op twee. Sergiño Dest kwam direct na de derde treffer binnen de lijnen en zag hoe Milan het duel uitspeelde.

De Italianen hebben na twee duels vier punten in Groep E. Chelsea en RB Salzburg komen om 21.00 uur nog in actie.

Shakhtar Donetsk-Celtic 1-1
Na een thuisnederlaag tegen Real Madrid (0-3) heeft Celtic ook de 'uitwedstrijd' tegen Shakhtar niet weten te winnen. Door de oorlog in Oekraïne werd het duel afgewerkt in Warschau, waar Celtic al vroeg de leiding greep. Reo Hatate kreeg het doelpunt op zijn naam, nadat zijn voorzet van richting werd veranderd door een Shakhtar-verdediger.

De Schotten konden slechts een kwartier genieten van de voorsprong. Mykhailo Mudryk sprintte Celtic-back Josip Juranovic en schoot de gelijkmaker overtuigend tegen de touwen. Via diezelfde Mudryk dacht Shakhtar vlak daarna aan de leiding te komen, maar de treffer ging niet door, omdat hij de bal over de achterlijn had gedribbeld.

In de slotfase kregen voormalig Eredivisie-spelers Lassina Traoré (Shakhtar, Ajax) en Georgios Giakoumakis (Celtic, VVV-Venlo) speeltijd, maar zij konden de winnende treffer niet meer forceren. Laatstgenoemde kreeg dé kans op de 1-2, maar de spits schoot wild naast.