Foket (ex-KAA Gent) hoopt op WK: “Martinez weet wat hij aan mij heeft

Foket (ex-KAA Gent) hoopt op WK: “Martinez weet wat hij aan mij heeft"

14-09-2022 21:12
1

Thomas Foket (ex-KAA Gent en KV Oostende) zal niet geselecteerd worden voor de Nations League-wedstrijden met de Rode Duivels in september. De verdediger van Stade Reims is geblesseerd.

Al sinds begin juli kampt Foket met een spierscheur in de hamstrings. “Zoek niet naar mijn naam wanneer bondscoach Roberto Martinez vrijdag de selectie bekendmaakt”, bevestigt Foket aan Het Nieuwsblad. “De dokter van de nationale ploeg kent mijn situatie. Het is te vroeg. Ik ga die interlandperiode gebruiken om écht fit te geraken. Een beetje een tweede voorbereiding op het seizoen.”

Foket hoopt op een WK-selectie, maar weet dat er veel concurrentie is. “De bondscoach weet wat hij aan mij heeft. Ik zit meestal in een selectie van zo’n 30 spelers en naar het WK mogen er maar 26 mee. Er is echt veel concurrentie. Er kunnen wel geblesseerden uitvallen, maar dat wens je natuurlijk niemand toe. Ik weet dat ik fit moet zijn en moet spelen bij Reims, en dan is het fingers crossed dat ik de definitieve selectie zal halen”