Foket zat ‘toevallig’ in tribunes Antwerp: “Voor hetzelfde geld bij Anderlecht

Foket zat ‘toevallig’ in tribunes Antwerp: “Voor hetzelfde geld bij Anderlecht"

14-09-2022 18:20
1

Thomas Foket werd gespot tijdens de wedstrijd Antwerp-Basaksehir, maar volgens de verdediger van Stade Reims was dat gewoon toeval. Een transfer naar het buitenland zat er dan weer wel in. Momenteel herstelt Foket van een blessure.

Foket werd afgelopen transferperiode onder meer in verband gebracht met West Ham en Braga. Het gerucht van Antwerp was een kwakkel. Foket werd gespot in de tribunes van de Bosuil. Toevallig. Voor hetzelfde geld zat ik in de tribune van Anderlecht, waar mijn ouders in de buurt wonen. Ik was gewoon aan het revalideren in Antwerpen en mijn makelaar Gunter Thiebaut vroeg of ik niet mee wilde naar de match”, citeert Het Nieuwsblad.

Er was echter weldegelijk interesse voor Foket die nog een contract tot 2023 bij Reims heeft. “Maar ja, er waren zeker opties. De club was daarin zeer duidelijk. Het is een belangrijk seizoen voor Reims, met vier zakkers in de Ligue 1. Daarom was het voor het bestuur geen optie dat ik zou vertrekken. De club heeft mij al veel gegeven, dus ik vond het niet meer dan normaal dat ik nu ook niet moeilijk ging doen. Volgend jaar zien we wel.”

Het contract van Foket loopt aldus af.  “Een vrije speler zijn is voor mij een goede situatie. Reims gunt mij ook een vrije transfer op het einde van dit seizoen, dat hebben ze al gezegd en dat toont dat het wederzijds respect groot is. Ik heb echt een goede relatie met de club, maar goed: ik hou al mijn opties open. Iedereen heeft weleens zin om van een andere competitie te proeven, maar ik wil niet nadenken over zaken die er nu nog niet zijn. Hopelijk mag ik eerst het WK meemaken.”