Vanhaezebrouck tempert: “Niet euforisch gaan doen na Porto-Club Brugge”

Vanhaezebrouck tempert: “Niet euforisch gaan doen na Porto-Club Brugge”

14-09-2022 16:26
23

Club Brugge verraste in Europa door met 0-4 te gaan winnen op het veld van FC Porto. Hein Vanhaezebrouck en KAA Gent nemen het in de Conference League op tegen Shamrock Rovers.

Vanhaezebrouck tempert de euforie na de stuntzege van Club Brugge in de Champions League. We moeten nu ook niet euforisch gaan doen omdat Club Brugge gaan winnen is in Porto. We moeten alles los van elkaar zien en naar onszelf kijken. Dat betekent punten pakken om te overwinteren.”

Vanhaezebrouck wil punten pakken. “Deze wedstrijd is daarvoor de ideale gelegenheid: niet omdat het tegen Shamrock Rovers is, maar omdat het een thuismatch is en die moet je altijd proberen te winnen, ook al zal dat niet eenvoudig zijn. Wat mij betreft zit er geen zwakke ploeg in deze groep.”

Volgens de coach van KAA Gent ligt alles dicht bij elkaar in de Conference League. “Op de eerste speeldag waren er al twee draws en het zou me niet verbazen als de uitslagen nu weer heel dicht bij elkaar zouden liggen. Deze groep lijkt me tamelijk evenwichtig samengesteld”, citeert Sporza.