Geraerts waakt voor euforie bij Union: We kwamen uit pot 4, niet arrogant worden

Geraerts waakt voor euforie bij Union: "We kwamen uit pot 4, niet arrogant worden"

14-09-2022 15:11 Laatste update: 15:22
14

Winnen op bezoek bij Union Berlin, misschien wel de sterkste ploeg in de groep, dat had Union Saint-Gilloise nu niet meteen ingecalculeerd. Zo liggen er plots kansen open om te overwinteren in Europa. Met de komst van Malmö behoort puntengewin ook op speeldag twee tot de mogelijkheden, al probeert Karel Geraerts zijn manschappen in de underdog-positie te houden.

Op zijn voorafgaande perspraatje ging de Union-trainer eerst wat dieper in op tegenstander Malmö, dat haar eerste wedstrijd met 0-2 verloor van SC Braga. "Ik verwacht een goede wedstrijd tegen de Zweedse kampioen. Het is een typisch elftal: compact en goed georganiseerd, met intelligente spelers", heeft Geraerts de Zweden al grondig gescout.

Malmö is misschien niet de allergrootste naam, maar heeft op het Europese toneel wel een pak meer ervaring dan Union, benadrukt Geraerts. "Wij zijn daarentegen nog steeds op ontdekkingstocht in Europa. We mogen niet vergeten dat wij de zwakste ploeg van de poule zijn, althans op papier. Bij de loting kwamen we uit pot 4."

Daarom wil hij de knappe zege van vorige week eigenlijk liefst zo snel mogelijk uit de hoofden van zijn spelers krijgen. "Ja, we hebben een mooi resultaat neergezet in Berlijn, daar mogen we trots op zijn. Het is evenwel niet aan ons besteed om arrogant te zijn of onze ideeën en principes te veranderen", waarschuwt Geraerts.