Antwerp dankt Nederlandse connectie: Ekkelenkamp en Janssen vinden elkaar vlotjes

Antwerp dankt Nederlandse connectie: Ekkelenkamp en Janssen vinden elkaar vlotjes

14-09-2022 14:17 Laatste update: 14:42

Royal Antwerp FC doet het ronduit uitstekend met een historische 24 op 24. Vrijdagavond krijgt het een nieuwe kans om dat cijfer op te krikken, want met RFC Seraing komt in principe een haalbare kaart over de vloer. Het duo Jurgen Ekkelenkamp - Vincent Janssen zal alvast met rood omcirkeld staan bij de Luikenaars.

Met Ekkelenkamp, Janssen en Calvin Stengs haalde Marc Overmars deze zomer drie landgenoten aan boord op de Bosuil. Aangezien die laatste pas in de slotdagen van de mercato toekwam, heeft hij zijn stempel nog niet echt kunnen drukken, maar de andere twee maken de laatste weken brokken. Zo leverde Ekkelenkamp al vier assists af, terwijl Janssen tijdens de laatste vier speeldagen vijf keer aan het kanon stond.

Best opvallend, aangezien de Nederlandse spits tot de 31e augustus vruchteloos op zoek leek naar zijn eerste doelpunt in rood-en-wit. De voorbije twee weken liep het echter als een trein. Daar zit Ekkelenkamp mogelijk voor iets tussen, want beide noorderburen voelen mekaar uitstekend aan, zo bewijzen de cijfers. Ekkelenkamp zette Janssen al twee keer op weg naar een treffer. Die Nederlandse connectie zet Antwerp graag even in de kijker!