'Heerenveen is verplicht ontslagen mascotte Heero terug aan te nemen'

'Heerenveen is verplicht ontslagen mascotte Heero terug aan te nemen'

14-09-2022 19:46
2

Bijzonder nieuws uit Nederland. SC Heerenveen is verplicht om Hendrik Pasveer terug in dienst te nemen. Pasveer was liefst 22 jaar de man achter de mascotte Heero, maar werd tijdens de coronacrisis aan de kant gezet. Iets waar hij zich niet bij neerlegde. Succesvol blijkt nu.

"Heero was mijn tweede ik. Daarom doet het ook zo'n pijn wat er nu gebeurt. En helemaal omdat zijn stiefzoon nu meetraint met het eerste elftal. Wat had ik nog graag een keer met hem tegelijk op het veld gestaan", vertelt Pasveer, die tevens huisschilder was van de club, in gesprek met het Algemeen Dagblad voor hij de club voor de rechtbank sleepte.

Volgens zijn advocaat Stephan de Vries werd Pasveer op non-actief gezet, omdat hij mensen binnen de club zou hebben bedreigd. "Maar dat wordt nadrukkelijk betwist door mijn cliënt." Het ging mis tijdens de coronacrisis. Pasveer wilde bij de club aankaarten dat mensen zich niet aan de coronaregels hielden. Zo zouden mensen zonder geldige Qr-code het Abe Lenstra Stadion zijn binnengekomen. De affaire liep vervolgens hoog op. In een opgenomen gesprek met de voorzitter kreeg 'Heero' te horen 'dat hij zijn bek moest houden en gewoon moest gaan schilderen'.

Pasveer wilde dolgraag weer aan het werk als Heero en stapte daarom naar de rechter. De Leeuwarder Courant weet nu dat Pasveer de rechtzaak heeft gewonnen. De club moet hem terug in dienst nemen. De Friese club moet ook de proceskosten betalen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie