Jutgla over penalty Club Brugge: “Vroeg het aan Hans en hij keurde het goed”

Jutgla over penalty Club Brugge: “Vroeg het aan Hans en hij keurde het goed”

14-09-2022 13:41 Laatste update: 13:42
20

Wie gisteren Ferran Jutgla in zijn fantasy team had staan, deed een goede zaak. De spits van Club Brugge speelde een schitterende wedstrijd. Ook de rol van Hans Vanaken was hierin opvallend. 

Een historische overwinning van Club Brugge. Nooit eerder haalde een Belgisch team een zes op zes in de eerste twee wedstrijden van de groepsfase. Een 0-4 overwinning in de Champions League en dat op het veld van FC Porto, het laat een stevige indruk na. Eén van dé smaakmakers, die ook een stevige indruk naliet, was Jutgla. 

De Spanjaard speelde een puike partij en bekroonde die met een assist en een penalty goal die hij nota bene zelf afdwong. Los van het feit dat de zomer aanwinst van Club Brugge de penalty zelf afdwong, was het opvallend dat Jutgla de penalty nam. Hans Vanaken, penaltynemer van dienst bij de landskampioen, nam een stapje opzij en liet de Spanjaard de elfmeter nemen.

“Ik nam die bal omdat ik veel vertrouwen heb”, klonk het bij Jutgla na de wedstrijd. “Ik was het gaan vragen aan Hans en hij keurde het goed”, getuigt de Spanjaard.