Portugese pers eenduidig na zege van Club Brugge: 'Draken afgeranseld'

13-09-2022 23:53 Laatste update: 14-09-2022 15:25
17

Club Brugge speelde dinsdag in de Champions League een wedstrijd om niet snel te vergeten. Het won met 0-4 van FC Porto. Hoe kijkt de Portugese pers naar de afstraffing van Porto? VoetbalPrimeur.be praat je bij.

Of ze in Portugal de vernedering hadden zien aankomen? Niet meteen. A Bola kopte meteen na de match: 'De draken zijn afgeranseld'. De Portugese krant zag toe hoe Porto zijn tweede nederlaag op rij in het Kampioenbal incasseerde.

Na de penaltygoal van Jutla kon de thuisploeg geen vuist meer maken. 'De reactie van Porto kwam er niet. Het team kon niets creëren.' Na de rust walste Club Brugge helemaal over de thuisploeg. 'De spelers van Porto leden een zware nederlaag in het Estádio do Dragão', klinkt het tot slot erg droog.

Spelers voor Poro krijgen donderpreek
Ook CM Jornal spreekt over een 'afranseling' van Porto. Dat de Portugese club een tweede nederlaag op rij leed, brengt een serieus probleem met zich mee. 'Dit bemoeilijk de continutueit in het toernooi', schrijft het eufemistisch. En ja hoor! Ook O Jogo spreekt van een 'afranseling'. De Portugese krant weet ook dat sterke mannen van Porto, Pinto da Costa en Vitor Baia, meteen na de match de kleedkamer bezochten. Dat was niet om even gezellige bij te praten met de spelers van Porto.

Bij Jornal de Notícias is de kop nog rustig. Verder dan 'FC Porto thuis verslagen door Club Brugge', komt de krant niet. Daarna spreekt het wel over een 'nachtmerrienacht' en de dominantie van Blauw-Zwart. 'Een ongeïnspireerd Porto werd verslagen van de eerste tot de negentigste minuut.' Verder stipt de krant nog aan dat Club Brugge nu alleen leider is in groep B en Porto nog altijd wacht op zijn eerst punt.