Club Brugge speelt Porto dronken en begint met zes op zes aan Champions League

13-09-2022 22:51 Laatste update: 23:19
148

De perfecte match in de Champions League? Mogelijk heeft Club Brugge die dinsdag gespeeld tegen FC Porto. Blauw-Zwart won met maar liefst 0-4 in het Estádio do Dragão en begint zo met een zes op zes aan het Kampioenenbal!

Na de 1-0 thuisoverwinning wilde Club Brugge bevestigen in de Champions League. Dat lukte en hoe! Hoefkens koos in Portugal voor dezelfde elf, die de Duitsers versloegen, en dat was de perfecte zet om ook Porto te verslaan. De thuisploeg had in de eerste helft wel het meeste balbezit, maar de draak was er eentje die geen vuur kon spuwen.

Club Brugge speelde het spel voor de rust slim. Het wachtte geduldig op zijn kans. Onze huisanalist Andy Mulders had voor de match al gezegd. Achterin ontbreekt het bij Porto aan wendbaarheid. Jutgla wist dit slim op het kwartier te benutten. Hij dook op in de achterhoede van de verdediging en kon alleen foutief worden afgestopt in de zestien van de tegenstander. De bal ging terecht op de stip. Jutgla ging zelf achter de bal staan en klaarde de klus. Het Brugse plannetje werkte perfect. Het was alleen even het hart vasthouden na gele kaarten voor Odoi, Onyedika en Nielsen in de eerste helft. Club Brugge kon zich geen mooier compliment voorstellen dan een fluitconcert van de ontevreden thuisfans.

De tweede helft verliep voor Club Brugge mogelijk nog meer perfect dan de eerste 45 minuten. Na 47 minuten bleef Jutgla knap overeind en bediende Sowah. De man, die vorig seizoen nog een miskoop van 9 miljoen euro leek, scoorde uitgerekend in een uitmatch van de Champions League zijn eerste doelpunt van het seizoen. Porto had geen tijd om te reageren, want de 0-3 van Skov Olsen volgde meteen daarna. Porto lag in de touwen. De thuisploeg kon geen vuist meer maken. Mignolet had de tweede helft eigenlijk schriftelijk kunnen afleggen. Club Brugge kreeg nog de beste kansen op de 0-4 en uiteindelijk kwam die er ook via Nusa.

In de andee match van groep B won Bayer Leverkusen met 2-0 van Atlético Madrid. Dat betekent dat Club Brugge na twee speeldagen alleen leider is met een zes op zes. Daarna volgen Bayer Leverkusen en Atlético Madrid met drie punten. De teller van Porto staat nog op nul.