Bayern München voor duel met FC Barcelona: Dat maakt ons sexy

Bayern München voor duel met FC Barcelona: "Dat maakt ons sexy"

13-09-2022 14:38
3

Hasan Salihamidzic, technisch directeur bij Bayern München, stelt dat Der Rekordmeister over een ideale leeftijdsopbouw in de selectie beschikt. Volgens hem zorgt dat voor de perfecte balans in de ploeg. Dinsdagavond speelt Bayern tegen Barca.

Salihamidzic vertelt tegenover The Athletic dat het merendeel van de Bayern-spelersgroep midden twintig is. Daarnaast heeft de regerend landskampioen een paar jongeren en 'niet al te veel' dertigers in de ploeg. "We hebben een heel goede leeftijdsopbouw", zegt de directeur. "Dat maakt ons sexy voor veel van de spelers die we op de transfermarkt probeerden te krijgen. Zij denken in termen van de komende drie tot vijf jaar. Ze kijken naar de manier waarop de ploeg is samengesteld, qua kwaliteit, mentaliteit, positionele flexibiliteit en leeftijdsopbouw."

Onder meer Mathijs De Ligt viel volgens Salihamidzic voor de goede voorwaarden bij Bayern. "Hij liet veel geld van Juventus op tafel liggen toen hij naar ons kwam. Hij wilde koste wat kost naar Bayern. Hij zei: Ik voel me hier thuis", herinnert de 45-jarige voormalig middenvelder zich. "Drie jaar geleden, voordat hij naar Juve ging, hadden we met hem en Mino Raiola gesproken. We hielden contact, we kenden elkaar en ik wist, wanneer de mogelijkheid zich voordeed, dat hij zonder twijfel naar Bayern wilde."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie