Van Der Heyden in de fout tegen KRC Genk: Een misverstand

Van Der Heyden in de fout tegen KRC Genk: "Een misverstand"

13-09-2022 12:00
4

Siebe Van Der Heyden beleefde niet zijn beste avond tegen KRC Genk. De 0-1 kwam er na zijn balverlies. Een bittere pil voor de centrale verdediger.

"Ik recupereerde de bal eerst heel goed en wou dan Dante (Vanzeir, red.) aanspelen, maar ik had niet gezien dat hij al naar voor liep zonder oog te hebben voor de bal", klinkt het bij Van Der Heyden in Het Nieuwsblad"Dat is gewoon een misverstand. Maar dat is niet het enige wat misloopt bij die fase: na dat balverlies is de bal nog steeds maar op het middenveld, en dus moeten we sneller reageren en de bal opnieuw in eigen rangen kunnen krijgen."

Uiteindelijk verloor Union de match nog in de absolute slotfase. "Dat is voetbal hè. Je weet dat zulke situaties de ene keer in je voordeel uitdraaien en de andere keer in je nadeel. Dat is deel van het spel en dat moet je altijd in je achterhoofd houden. Maar het klopt wel dat het erg frustrerend is. Wij lieten onze kansen liggen, terwijl zij er volgens mij weinig creëerden."

Union krijgt zondag een herkansing. Het speelt dan op bezoek bij Eupen, dat onder Bernd Storck gestart is met een 6 op 24.