Cuypers bewijst waarde voor Gent: Daar zit motortje in, zoals bij Cancellara

Cuypers bewijst waarde voor Gent: "Daar zit motortje in, zoals bij Cancellara"

12-09-2022 23:27
1

KAA Gent pakte zondagavond een zege tegen SV Zulte Waregem: 2-0. Hugo Cuypers verzorgde de openingstreffer met een overhoekse kopbal op hoekschop. Volgens Filip Joos is de spits, deze zomer overgenomen van KV Mechelen, een godsgeschenk voor Hein Vanhaezebrouck.

De hoekschop gooide het duel tegen Zulte Waregem open in het begin van de tweede helft, ook al was Gent duidelijk baas. "Klassiek, maar dat is toch moeilijk te verdedigen. Dat is ook typisch Cuypers, zelfs met tulband", haalt Joos de loftrompet boven in Extra Time. De waarde van Cuypers ligt echter niet alleen in het afwerken.

"Je moet ook eens kijken wat hij nog doet in minuut 90. Eerst komt hij even de oplossing bieden voor de man die moet ingooien, dan opent hij, maar dan loopt hij ook nog eens iemand vrij door de hoek in te duiken. En dat doet hij dus een hele wedstrijd lang. Dat is Hugo Cuypers. Je mag me de spitsen zoeken die dat doen", toont Joos zijn waardering.

Fysiek is onze landgenoot dan ook een beest. "Daar zit een motor in ... Cancellara reed ooit rond met een motortje, wel Cuypers heeft het ook ergens zitten in zijn lijf", grapt Joos. "On-ver-moei-baar. Dat is zeer belangrijk, want hij mist dan wel een enorme kans in de eerste helft, maar ondertussen staat hij toch mee bovenaan bij de topschutters. Vanhaezebrouck zal er drie keer over nadenken om hem naar de kant te halen, als je dit nog doet in minuut 90."