Hazard mocht starten tegen Mallorca, maar presteerde bleek: Niet gerustgesteld

Hazard mocht starten tegen Mallorca, maar presteerde bleek: "Niet gerustgesteld"

12-09-2022 23:04
6

Er brandt weer wat licht aan het einde van de tunnel voor Eden Hazard. Tegen Celtic FC mocht hij een geblesseerde Karim Benzema mogen vervangen, waarop de Rode Duivel prompt een doelpunt en een assist afleverde. Het mondde uit in een basisplaats tegen RCD Mallorca, maar daarin zag het panel van La Tribune hem eigenlijk nauwelijks opvallen.

Bij de Waalse tegenhanger van Extra Time kwam de prestatie van Hazard nadrukkelijk onder het vergrootglas te liggen. Gewezen international Philippe Albert voelde zich "niet gerustgesteld". Hazard mocht uiteindelijk een uurtje blijven staan, maar pas na zijn vervanging draaide de motor van Real Madrid warm. De Koninklijke liep in het slot nog uit tot een 4-1-overwinning.

Veel bijdrage heeft Hazard daar evenwel niet in geleverd. Frans analist Swann Borsellino ziet in de blessure van Benzema een vergiftigd geschenk. "Voor mij is dat geen 'goede blessure'. Hij (Hazard, nvdr.) speelt op een positie waar hij gedwongen is om als valse negen te acteren. Carlo Ancelotti zei al dat, als dat idee van de valse negen niet werkt, Hazard er als eerste uitvliegt", weet Borsellino.

Ook Tracy Rodrygo, kenner van La Liga, ziet het niet bepaald veel rooskleuriger in voor Hazard. "Eden staat nog altijd onderaan de hiërarchie. Het enige wat veranderd is, is dat Hazard nu voorbij Asensio geraakt is, die persoonlijke problemen heeft met Ancelotti", weet de analiste.