Premier League genoodzaakt om nog drie wedstrijden uit te stellen na dood koningin

Premier League genoodzaakt om nog drie wedstrijden uit te stellen na dood koningin

12-09-2022 19:33
2

Zaterdag 17 september en zondag 18 september zijn er een drietal wedstrijden uitgesteld in de Premier League, meldt de Engelse competitie in een statement. Het gaat om Brighton and Hove Albion - Crystal Palace (zaterdag), Manchester United - Leeds United (zondag) en Chelsea - Liverpool (zondag).

De desbetreffende wedstrijden zullen niet doorgaan vanwege de uitvaart van Koningin Elizabeth in Engeland. Zij kwam op donderdag 8 september op 96-jarige leeftijd te overlijden. Specifiek deze drie wedstrijden zouden geen doorgang kunnen vinden vanwege een gebrek aan politieagenten en beveiligers voor die duels. De politie is die dagen namelijk vol bezig met de begrafenis van de Engelse vorstin.

Ook heeft de Premier League aangekondigd dat er voor elke wedstrijd die wel doorgaat, een eerbetoon wordt gegeven aan de overleden koningin. Afgelopen weekend werden alle wedstrijden al afgelast en de wedstrijd van PSV tegen Arsenal donderdag kan ook geen doorgang vinden. Ook deze wedstrijd gaat niet door vanwege een gebrek aan mankrachten bij de politie in Engeland.