Volgende CL-tegenstander Club Brugge: Huisanalist ziet zwakke punten FC Porto

Volgende CL-tegenstander Club Brugge: Huisanalist ziet zwakke punten FC Porto

13 september - 10:20 Laatste update: 19:34
10

FC Porto is de volgende tegenstander van Club Brugge in de Champions League. Huisanalist Andy Mulders nam de Portugese topclub onder de loep in een tweedelige analyse. Het eerste deel ging over de sterke punten van FC Porto en nu worden de zwakke punten uitgelicht.

Verwachte opstelling

Zwakke punten
- Veel ruimte op de flanken.


Hier volgt een lange bal naar de vrije speler op de flank. Hier moet de backspeler van Porto (gele outfit) uitzakken naar de flank waardoor het hele team moet opschuiven.


Veel ruimte tussen backspeler en centrale verdediger. Hierdoor kan een tegenstander gebruik maken van de ruimte tussen de centrale verdediger en de backspeler (infiltrerende tegenstander).

- Defensie is niet snel en wendbaar. Pepe is 39 jaar en speelt vooral op zijn ervaring, kracht, felheid en inzicht. Beide centrale verdedigers (ook de flankverdedigers, de veel meegaan in de aanval) hebben moeilijkheden met infiltrerende spelers.

- Doordat dit team zo compact in de verdediging staat, komt er veel ruimte vrij (bijvoorbeeld aan de rand van de 16-meter). Als de tegenstander de achterlijn haalt en kan terugleggen, dan hebben ze wel wat problemen.


Hier zie je dat Porto zeer compact staat waardoor en veel ruimte is voor een speler die vrij kan aanleggen vanaf de backlijn

Conclusie
Ik voorspel een zeer moeilijke avond voor Club Brugge. FC Porto is een zeer goed team met veel creativiteit en loopvermogen. Als Club ergens kan profiteren, dan lijkt het vooral de verdediging te zijn. In de rug van de backspelers van Porto is er zeker ruimte. Omdat Porto met veel spelers in de aanval trekt is een snelle omschakeling van Club ook een mogelijkheid, maar de passing moet direct zijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie