Na Hazard houdt Ancelotti ook Asensio op de bank bij Real: Dat hoort erbij

Na Hazard houdt Ancelotti ook Asensio op de bank bij Real: "Dat hoort erbij"

12-09-2022 08:52
3

Marco Asensio was woedend toen bleek dat hij niet mocht invallen bij Real Madrid in de La Liga-wedstrijd tegen Real Mallorca (4-1). De 26-jarige aanvaller hoopte twintig minuten voor tijd zijn opwachting te maken, maar Carlo Ancelotti liet weten dat hij weer kon gaan zitten.

Asensio was al enige tijd met de warming-up bezig toen Lucas Vázquez geblesseerd raakte, bij een 1-1 stand. Ancelotti koos ervoor om Dani Carvajal te brengen als vervanger, aangezien Vázquez als rechtsback speelde. Asensio moest voor de vierde keer in vijf competitieduels negentig minuten toekijken. Dat zorgde duidelijk voor boosheid bij de 29-voudig Spaans international, die dit seizoen pas achttien minuten binnen de lijnen stond.

Met het inbrengen van Carvajal gebruikte Ancelotti zijn laatste wisselmoment, maar hij bracht in totaal slechts vier verse krachten binnen de lijnen, terwijl vijf wissels zijn toegestaan. De Italiaan kan zich de frustratie van Asensio dan ook wel voorstellen. "Lucas raakte geblesseerd, we hadden nog maar één wisselmoment en ik heb er toen niet aan gedacht om een extra wissel door te voeren. Als hij boos is, dan ben ik het met hem eens. Dat hoort erbij, dat betekent dat je wilt spelen."

Volgens Spaanse media stond Asensio deze zomer open voor een vertrek bij de Koninklijke. Na een gesprek met Ancelotti besloot hij echter te blijven. Eden Hazard startte wel in de basis, maar werd na een uur vervangen. Het was zijn eerste basisplaats, lang zat hij dus in hetzelfde schuitje als Asensio.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie