Vanhaezebrouck laat zijn hart spreken: Ik vond Castro-Montes de man van de match

Vanhaezebrouck laat zijn hart spreken: "Ik vond Castro-Montes de man van de match"

11-09-2022 23:46
1

KAA Gent heeft haar vierde overwinning van het seizoen kunnen boeken. Tegen een flets SV Zulte Waregem had het genoeg aan twee doelpunten uit stilstaande fase: 2-0. Volgens Hein Vanhaezebrouck werkten zijn manschappen een van hun beste wedstrijden van deze campagne af.

In de eerste plaats was Vanhaezebrouck tevreden over de verdedigende prestatie van zijn elftal. "We hebben de nul gehouden. Dat is iets waar we normaal goed in waren. Dit jaar is dat iets minder", weet de trainer bij Sporza. Enkel op het veld van RSC Anderlecht en Molde slaagden De Buffalo's er eerder al in om een clean sheet te halen.

Hoewel Gent Sammy Bossut niet zó vaak onder vuur wist te nemen, zag Vanhaezebrouck ook op aanvallend vlak een sterke partij. "We hebben vandaag heel veel doelkansen gecreëerd, maar we hadden meer moeten scoren. We scoren twee keer op stilstaande fases, daar ben ik ook blij mee", analyseert hij.

Spelers individueel in de kijker zetten, normaal wordt het niet gedaan door trainers. Vanhaezebrouck is echter geen doorsnee trainer. "Ik vond Castro-Montes de man van de match vandaag. Na een aantal mindere wedstrijden. Vandaag was hij outstanding. Dan mag je dat ook zeggen, als het een keer geweldig is", vindt Vanhaezebrouck. Hij gunde Castro-Montes dan ook een applausvervanging in het slot.