Union moet haar eerste thuisnederlaag toestaan: Genk is voetballend zeer goed

Union moet haar eerste thuisnederlaag toestaan: "Genk is voetballend zeer goed"

11-09-2022 23:23
1

Union Saint-Gilloise heeft voor het eerst een nederlaag moeten toestaan voor eigen volk. Niet toevallig gebeurde dat tegen ploeg-in-vorm KRC Genk. Een kwartier voor het einde kwam de thuisploeg nochtans op gelijke hoogte, maar dat was buiten het doelpunt van Ally Samatta in blessuretijd gerekend: 1-2.

Toen Loïc Lapoussin de bordjes in evenwicht hing in minuut 74, leek Union minstens één punt te kunnen thuishouden. Uiteindelijk beet het echter toch in het zand. "Na de 1-1 had ik eigenlijk het gevoel dat we erop en erover zouden gaan. Het is dan ook heel pijnlijk om op het einde die corner nog tegen te krijgen", beschreef Siebe van der Heyden bij Sporza zijn "frustrerende avond".

De verdediger had ook lof voor de tegenstander. "Genk is voetballend zeer goed en kon soms onder onze druk uitvoetballen. Het is jammer dat we een eerste thuisnederlaag lijden, maar nu moeten we snel de knop omdraaien", verwijst Van der Heyden naar de Europese opdracht van komende donderdag. Dan komt het Zweedse Malmö over de vloer, weliswaar niet in het Dudenpark, maar aan Den Dreef in Leuven.