Clement weer op rand van Europese plaatsen na tweede zege, dolle slotfase bij Juve

Clement weer op rand van Europese plaatsen na tweede zege, dolle slotfase bij Juve

11-09-2022 23:07 Laatste update: 23:15

Philippe Clement lijkt AS Monaco weer op de rails gekregen te hebben. In de kraker met Olympique Lyon boekte zijn elftal een derde zege op rij. In Juventus gingen de poppetjes dan weer aan het dansen in de toegevoegde tijd.

AS Monaco - Olympique Lyon 2-1
Clement was het seizoen wisselvallig begonnen met Monaco, zeker na de pijnlijke uitschakeling in de voorrondes van de Champions League. Op een week tijd heeft de trainer echter orde op zaken gesteld. Na een 0-1 bij OGC Nice én bij Rode Ster Belgrado (in de Europa League) volgde nu een derde zege op rij. Kind van de rekening was Lyon: 2-1.

Vorige week liepen Les Gones tegen een 3-1 nederlaag aan bij FC Lorient, zondag ging het opnieuw mis. In een gelijkopgaande wedstrijd werd het 2-1, dankzij doelpunten van Benoit Badiashile en Guillermo Maripan. Tot twee maal toe blonk Caio Henrique uit met een assist. Daardoor heeft Monaco nu elf punten verzameld, twee minder dan nummer vijf ... Lyon.

Juventus - Salernitana 2-2
Juventus heeft al voor de vierde keer dit seizoen gelijkgespeeld in de Serie A. Salernitana was lange tijd zelfs onderweg naar een overwinning in Turijn: de ploeg van de markante Davide Nicola moest vooral verdedigen, maar was wel bijzonder effectief en wist met 1-2 voor te komen. In de slotfase beging Tony Vilhena echter een onhandige overtreding, waardoor de bal op de stip ging. Juve leek daarna zelfs de winnende te maken, maar die werd in een bizarre opwelling afgekeurd door de VAR. Leondardo Bonucci stond namelijk hinderlijk buitenspel. Daardoor eindigde het duel in 2-2.