OH Leuven wint spannende wedstrijd van Sporting Charleroi en nestelt zich in top 4

10-09-2022 22:40
5

Oud-Heverlee Leuven boekte zaterdagavond een 3-2-overwinning tegen Sporting Charleroi. Het boekt zo een derde zege in vier wedstrijden en nestelt zich dieper in Play-Off 1.

De wedstrijd startte rustig. De eerste tien minuten waren er niet veel kansen, maar plots was Heymans daar. Hij schoot Charleroi voor het kwartier al naar een 0-1. OHL reageerde vrijwel onmiddellijk. Nsingi mikte op doelman Koffi, maar enkele momenten later maakte Maertens er al 1-1 van. Hier zag de Charleroi-doelman er minder goed uit.

OHL bleef de ploeg met de beste kansen. De Norre mikte onbegrijpelijk over en Nsingi raakte de lat. Charleroi speelde goed mee, maar had minder goede kansen. 1-1 aan de rust.

Tweede helft
De tweede helft startte wat meer aarzelend met vooral veel onzorgvuldigheden en fouten. Tot invaller Gonzalez plots opdook voor het Charleroi-doel. Hij maakte er net na het uur 2-1 van. Charleroi kwam weer iets meer opzetten, en dat resulteerde in een strafschop. De VAR haalde de scheidsrechter naar het scherm na een fout op Heymans.

Met nog een kwartier op de klok hing Ilaimaharitra de bordjes gelijk. 2-2 in een spannende wedstrijd. Onmiddellijk na de gelijkmaker was OHL weer daar. Deze keer reageerde Koffi prima met een uitstekende save.

Toch was het nog steeds niet voorbij. Vijf minuten voor tijd maakte Gonzalez zijn tweede van de avond met een knappe deviatie: 3-2. Een slotoffensief had Charleroi niet meer. Leuven doet een goede zaak in het klassement. Marc Brys en zijn mannen boeken een uitstekende competitiestart met 16 op 24.