'Brighton heeft lijstje klaar met vier mogelijke nieuwe coaches voor Trossard'

'Brighton heeft lijstje klaar met vier mogelijke nieuwe coaches voor Trossard'

09-09-2022 17:56
6

De transfermarkt is nog maar net afgerond, maar bij Brighton & Hove Albion ligt er al een volgend zwaar dossier op tafel. The Seagulls moeten namelijk een opvolger zoeken voor Graham Potter, die de ploeg van Leandro Trossard heeft ingeruild voor Chelsea FC. Er ligt een lijstje van vier kandidaten klaar.

Brighton is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. Mede dankzij een verbluffende Trossard staat de club momenteel op een vierde stek in de stand, met amper twee punten achterstand op koploper Arsenal FC. Dat succes heeft echter ook haar keerzijde getoond: na het ontslag van Thomas Tuchel had Chelsea al snel Potter in het vizier als sportieve baas. Die overstap geraakte op korte tijd in kannen en kruiken.

En dus moet Brighton op zoek naar een nieuwe trainer. Volgens The Athletic staan vier namen met rood omcirkeld. Steve Cooper is er daar één van. De Brit promoveerde deze lente met Nottingham Forest naar het hoogste niveau, maar daar loopt het voorlopig nog niet los. Een reeks lager, in de Championship, hebben ook Russell Martin (Swansea City) en Nathan Jones (Luton Town) Brighton kunnen overtuigen.

De vierde en laatste kandidaat komt dan weer uit het buitenland. Kjetil Knutsen maakt nu al vier jaar lang indruk als bezieler van Bodo/Glimt, de Noorse stuntploeg die vorig seizoen bijvoorbeeld AS Roma het schaamrood op de wangen bezorgde. Ook deze Europa-League-campagne lijkt het een geduchten tegenstander. Donderdag hielden Knutsen en co PSV nog op een 1-1-gelijkspel.