‘Britse bookmakers laten naam Mazzu (Anderlecht) vallen als kandidaat in Brighton’

‘Britse bookmakers laten naam Mazzu (Anderlecht) vallen als kandidaat in Brighton’

09-09-2022 18:51 Laatste update: 19:02
34

De vlucht van de Belgische competitie naar de Engelse is geen onbekende. Eerder deze zomer pakte Vincent Kompany zijn koffers bij RSC Anderlecht en trok hij naar de Championship in Engeland. De lokroep over het kanaal strijkt opnieuw neer in Brussel. 

Na een aantal bewogen maanden voor kersverse trainer bij Anderlecht, Felice Mazzu, zou de coach opnieuw een stap hogerop kunnen zetten. Althans, dat menen de Britse bookmakers.

Graham Potter verliet deze week brighton & Hove Albion voor Chelsea FC, nadat Thomas Tuchel de deur gewezen werd. Brighton is momenteel op zoek naar een nieuwe manager en Adam Lallana, die tot voor kort ook gewoon meespeelde in de groep, zou de topfavoriet zijn om het roer over te nemen. Enkele plekken onder de voormalige speler van onder andere Liverpool FC, prijkt de naam van Mazzu.

Het is niet meteen een toeval dat Mazzu zijn naam genoemd wordt. De eigenaar van Union Saint-Gilloise, waar Mazzu tot voor kort nog het mooie weer maakte, staat ook aan het hoofd van de kustploeg in Engeland. Miljardair Tony Bloom kent Mazzu en herinnert zich ongetwijfeld nog de sterke prestaties die hij met Union op de mat toverde.