'Amateurclub ontvangt geen cent meer voor transfer van Carrasco'

'Amateurclub ontvangt geen cent meer voor transfer van Carrasco'

09-09-2022 11:16
3

Diegem Sport heeft haar zaak tegen Atletico Madrid en Dalian Yifang verloren. Dat meldt De Tijd. Diegem was naar het TAS gestapt om meer geld te krijgen voor die transfer, maar vangt bot bij gebrek aan bewijzen. 

In 2018 vertrok Carrasco naar China voor 10,5 miljoen euro. Diegem vond dat een verdacht lage transfersom. De Brusselse club vermoedde dat de eigenlijke som veel hoger lag, maar dat Atletico belastingen en andere vergoedingen wilde ontwijken. Zo gaat er bij een transfer altijd vijf procent naar de clubs waar de speler in kwestie is opgeleid. 

Nog verdachter werd het toen Carrasco twee jaar later werd teruggekocht voor liefst 30 miljoen euro. Diegem gaf verder aan dat zijn transferwaarde bij de eerste transfer werd geschat op 88,4 miljoen euro door CIES Football Observatory. Dat argument werd van tafel geveegd. 

"Onze club is uiteraard ontgoocheld in de uitspraak van het TAS", aldus voorzitter Guy Van Weyenberge. "Het feit dat een FIFA-hoofdsponsor (Wanda Group, red. ) betrokken partij is in dit dossier kan een teken aan de wand zijn. Dat de schenking van 47 miljoen euro van Wanda Group aan de jeugdacademie van Atlético - drie weken na de transfer - niet als verdediging mocht worden gebruikt in onze procedure voor het TAS doet ook de wenkbrauwen fronsen."