Nardi weet meteen te overtuigen bij Gent: “Ons goed geholpen in eerste wedstrijd”

Nardi weet meteen te overtuigen bij Gent: “Ons goed geholpen in eerste wedstrijd”

09-09-2022 10:38
10

Molde – KAA Gent eindigde zoals het begon, met een 0-0 op het scorebord. De Buffalo's hadden een lastige avond in Noorwegen, maar keerden dus wel een punt terug naar ons land. Na de match gaf Sven Kums zijn analyse over het gelijkspel.

In de Noorse competitie staat Molde na 21 speeldagen los aan kop van het klassement. Het telt maar liefst 10 punten meer dan de nummer 2 in de stand, FK Bodø/Glimt. Gent had het ook lastig met Molde, maar dat kwam niet zoals Hein Vanhaezebrouck gevreesd had door het veld. “Op een kunstgrasveld spelen is altijd aanpassen, maar dit viel vanavond wel mee”, noteerde Sporza uit de mond van Kums.

Mogelijk was Molde uit de zwaarste match voor Gent in groep F. De Buffalo's moeten het ook nog opnemen in de groepsfase tegen Shamrock Rovers FC en Djurgårdens IF. Die twee ploegen speelden donderdag in Ierland tegen elkaar ook 0-0 gelijk. “Dit was een belangrijke wedstrijd tegen een sterke ploeg dus we wisten dat het moeilijk ging worden. In de eerste helft speelden we niet slecht, maar nadien hadden we het soms moeilijk”, gaat Kums verder.

Bij KAA Gent kreeg Paul Nardi in doel de voorkeur op Davy Roef. De Franse doelman liet een meer dan goede indruk na. Ook Kums was opgezet met de prestatie van de keeper in Noorwegen. “Nardi heeft ons goed geholpen in zijn eerste wedstrijd”, stelde de middenvelder.