Manchester United verliest van Sociedad, strafschop nekt de Engelsen

Manchester United verliest van Sociedad, strafschop nekt de Engelsen

08-09-2022 23:59
3

Manchester United heeft de eerste groepswedstrijd in de Europa League verloren. De Engelse club stelde teleur tegen Real Sociedad en ging de boot in na een door Lisandro Martínez veroorzaakte penalty: 0-1.

Bij United maakte Cristiano Ronaldo op 37-jarige leeftijd zijn debuut in de Europa League. Ten Hag ruimde ook een basisplaats in voor Tyrell Malacia en Antony. Het was de Portugese ster die zich al snel liet zien, maar hij werd teruggefloten vanwege buitenspel. Na 36 minuten kopte Ronaldo raak op aangeven van landgenoot Diogo Dalot, maar weer bleek hij buitenspel te staan.

Veel meer liet United eigenlijk niet zien op Old Trafford. Ten Hag bracht onder meer Bruno Fernandes en Lisandro Martínez om voor een impuls te zorgen. De Argentijn vertolkte een hoofdrol, maar niet in de goede zin van het woord. Een schot van David Silva kwam via zijn been tegen zijn arm en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Brais Méndez verzilverde het buitenkansje.

United had nog een halfuur om iets terug te doen, maar dwong in het restant weinig af. Het betekent een valse start voor de ploeg van Erik Ten Hag.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie