Net geen perfecte week, KAA Gent komt niet verder dan een gelijkspel tegen Molde

08-09-2022 22:53
60

KAA Gent heeft het Europese voorbeeld van Club Brugge, Union en RSC Anderlecht niet gevolgd. Donderdag kwam het in de Conference League niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij het Noorse Molde.

Bij KAA Gent kreeg Nardi de voorkeur tussen de palen op Roef. De Fransman vierde zijn debuut voor de Buffalo's wel in een opwarmingsshirt. Voor de match had Vanhaezebrouck kritiek op kunstgrasveld van Molde. Toch leken de Buffalo's daarin de openingsfase weinig last van te hebben. Gent liet de bal redelijk goed gaan. Alleen leverde het niet al te veel kansen op. Na 19 minuten zag Torunarigha de beste mogelijkheid voor de lijn gekeerd worden. Molde van zijn kant was gevaarlijk met een lage schuiver. Rusten deden we in Noorwegen met 0-0 op het bord.

Na de rust vergat Gent te voetballen. De Buffalo's lieten Molde (te) ver komen. De thuisploeg mocht wel van geluk spreken dat Hussain na een stevige charge op Samoise op het veld mocht blijven staan. Na 65 minuten veranderde Vanhaezebrouck het geweer van schouder. De trainer bracht Depoitre en Lemajic tussen de lijnen in de hoop dat een bal goed zou vallen in de zestien van de tegenstander. Het leverde evenwel niets op. De stand bleef 90 minuten onveranderd.

Geen goals in groep F
Ook in de andere match van groep F werd niet gescoord. Shamrock Rovers FC en Djurgårdens IF hielden elkaar op 0-0. Gent neemt het zondag in de Jupiler Pro League op tegen Zulte Waregem. Donderdag speelt het gastheer voor Shamrock Rovers FC.