Voormalig Oranje-doelman Piet Schrijvers op 75-jarige leeftijd overleden

Voormalig Oranje-doelman Piet Schrijvers op 75-jarige leeftijd overleden

08-09-2022 22:39
3

Piet Schrijvers is woensdag op 75-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt zijn familie aan De Telegraaf. De voormalig doelman, die sinds enkele jaren leed aan Alzheimer, stond jarenlang onder de lat bij FC Twente en Ajax.

Bij de Amsterdammers verkreeg Schrijvers de bijnaam 'de Beer van De Meer'. Hij was een van de beste keepers van zijn generatie. Schrijvers brak door bij DWS uit Amsterdam, maar in 1968 maakte hij de overstap naar FC Twente. Daar beleefde hij zes succesvolle seizoenen, waarna Ajax hem oppikte. Voor de hoofdstedelingen stond Schrijvers liefst negen seizoenen onder de lat. Hij sloot zijn loopbaan af bij PEC Zwolle, waar hij 'de Bolle van Zwolle' werd genoemd.

De imposante Schrijvers werd met Ajax vijf keer kampioen van Nederland en hij won twee keer de KNVB Beker. Hij kwam tussen 1963 en 1985 tot maar liefst 632 officiële competitiewedstrijden, 63 Europa Cup-duels en 46 interlands. Tijdens het WK van 1978 veroverde hij een basisplaats in Oranje, maar door een diepe kniewond miste hij de finale tegen gastland Argentinië.