Anderlecht houdt drie punten thuis tegen Silkeborg dankzij penaltygoal

08-09-2022 20:34 Laatste update: 21:04
131

RSC Anderlecht nam het in het Lotto Park op tegen Silkeborg namens de Conference League. Paars-wit hield de punten thuis na een penaltydoelpunt van Fabio Silva.

In de openingsfase waren beide clubs afwachtend en nog aan het aftasten. De eerste twintig minuten was er geen kans te bespeuren tot Silkeborg plots een aanval ineenstak, maar gelukkig voor Anderlecht trapte de aanvaller een gat in de lucht. Even later kreeg paars-wit een gevaarlijke vrije trap, maar Hoedt trapte naast het doel.

De gevaarlijkste kansen in de eerste helft waren echter voor de uitploeg. Anderlecht kwam een paar keer opzetten, maar de supporters lieten op verschillende momenten toch ook hun ongenoegen blijken met een fluitconcert voor de thuisploeg. De ruststand bleef bij 0-0.

In de tweede helft werd Anderlecht wakker na een uur spelen. Eerst was er een kansje voor Fabio Silva en vervolgens werd een doelpunt van Verschaeren afgevlagd voor buitenspel. De thuisploeg kwam meer en meer opzetten, maar een doelpunt kwam er niet van.

Tot de 16-jarige Duranville een in de zestien een actie opzette. De bal kwam tegen de hand van een verdediger en de scheidsrechter wees naar de penaltystip. Fabio Silva legde aan en schoot de 1-0 feilloos tegen de netten vanaf elf meter.

In de slotfase was Duranville nog dicht bij de 2-0 na een counter, maar de aanvaller kreeg de bal niet goed op de slof. Uiteindelijk bleef de eindstand bij 1-0 voor paars-wit. West Ham United en Steau Boekarest nemen het om 21u tegen elkaar op.