'International Amerika betaalt drankje van vijf dollar niet, wordt gearresteerd'

'International Amerika betaalt drankje van vijf dollar niet, wordt gearresteerd'

08-09-2022 16:12

Miles Robinson, verdediger van Atlanta United en het Amerikaanse nationale elftal, is afgelopen weekend in de boeien geslagen omdat hij een drankje in een kroeg niet betaald zou hebben. Dat melden Amerikaanse media, waaronder ESPN.

Robinson ging op stap en zou een drankje ter waarde van rond de vijf euro van een dienblad hebben gepakt, maar die niet hebben betaald. Het barpersoneel heeft vervolgens de leiding ingeschakeld en die heeft weer de politie gebeld, waarna Robinson werd gearresteerd. Naar verluidt hoefde Robinson alleen het drankje te betalen, waarna hij weer kon gaan. "Dit allemaal vanwege vijf dollar, bro...", zou hij hebben gereageerd. 

"Jullie willen alleen luisteren naar de racistische barmedewerker en niet naar mij", heeft Robinson volgens een politierapport gezegd tegen de agenten. Robinson vermoedt dat hij problemen heeft gekregen omdat hij de enige donkere persoon in de kroeg was.

Zodra Robinson de kosten niet zou betalen, zou hij worden verdacht van diefstal. Dat is ook gebeurd. Robinson werd gearresteerd, maar is inmiddels vrijgelaten nadat de borg van 150 dollar is betaald.