Na Patro Eisden krijgt de Amerikaanse Common Group ook Vitesse in handen

Na Patro Eisden krijgt de Amerikaanse Common Group ook Vitesse in handen

08-09-2022 15:20
1

Vitesse heeft een nieuwe grootaandeelhouder gevonden. De club gaat in zee met het Amerikaanse Common Group. De Amerikanen hebben ook Patro Eisden Maasmechelen en het Engelse Leyton Orient (deels) in handen. 

In maart werd bekend dat Valeriy Oyf zijn aandelen van Vitesse in de verkoop had gedaan. Vervolgens werden er meerdere gesprekken gevoerd met kandidaten die Vitesse eventueel over zouden willen nemen, maar witte rook kwam er nooit. Tot nu: Common Group stapt in. Het Amerikaanse investeringsbedrijf geeft een financiële garantstelling af voor een periode van minimaal vijf seizoenen, 'die ruimschoots voldoende moet zijn om de jaarlijkse tekorten af te dekken en de beoogde investeringen te financieren', vult Vitesse aan.

"Het is een belangrijke dag voor Vitesse en iedereen die de club een warm hart toedraagt", zegt algemeen directeur Pascal van Wijk van Vitesse. "Maandenlang hebben we achter de schermen keihard gewerkt om het overnametraject tot het best mogelijke einde te brengen. We zijn ervan overtuigd dat de Common Group de juiste partij is voor Vitesse en presenteren de nieuwe grootaandeelhouder dan ook met enthousiasme, trots en vertrouwen. Dat doen we na tal van prettige gesprekken, meerdere vruchtbare bijeenkomsten in Arnhem en de onderlinge uitwisseling van een grote hoeveelheid informatie. Vanaf het begin is duidelijk dat we een oprechte passie voor voetbal delen en dat hun intenties en aspiraties volledig in lijn liggen met de Believe in More-visie die wij hebben neergezet."

Coley Parry, oprichter en CEO van Common Group, is blij dat hij in zee gaat met Vitesse. Hij neemt tevens zitting in de Raad van Commissarissen. "Tijdens onze gesprekken met de clubleiding zijn we onder de indruk geraakt van de visie en ambitie van Vitesse. De identiteit, de strategie en het structurele geloof in meer sluiten naadloos aan bij onze ambities en hebben ons laten zien dat de club geen grote structurele veranderingen nodig heeft. We bouwen liever voort op wat er al bestaat. Natuurlijk hopen we dat de positie op de ranglijst wel verder zal verbeteren. We weten dat de start van het seizoen niet verlopen is zoals verwacht, maar we geloven dat de ommekeer met de wedstrijd tegen FC Groningen is ingezet. We zullen samen door deze periode komen, gaan voor het hoogst haalbare in het nog prille seizoen en bouwen ondertussen door aan het fundament voor de toekomst."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie