FC Transfervrij: deze oude bekenden hebben nog geen contract

FC Transfervrij: deze oude bekenden hebben nog geen contract

08-09-2022 13:00 Laatste update: 16:00
2

De transferperiode is afgelopen, maar clubs in nood hebben nog één optie: transfervrije spelers. Deze bekende namen hebben nog altijd geen contract voor dit seizoen.

José Izquierdo (Club Brugge)
Na een zware knieblessure haalde Club Brugge hem vorige zomer terug aan een minimumcontract. Alles werd in het werk gesteld om hem op topniveau te krijgen, maar uiteindelijk scoorde de Colombiaan enkel in de Croky Cup tegen Deinze. Duur is de flankspeler niet meer, maar waagt iemand nog zijn kans?

Omar Govea (Zulte Waregem)
Deze Mexicaan werd in de zomer vrijgelaten door Zulte Waregem na een wisselvallige periode. Onder Francky Dury zat hij zelfs in de B-kern, maar na diens ontslag kreeg Govea een nieuwe kans. Tevergeefs: de ex-speler van Moeskroen en Antwerp moet op zoek naar een nieuwe werkgever en slaagt daar voorlopig niet in.

Emmanuel Sowah (Eupen)
Op een blauwe maandag speelde deze Ghanees nog tien wedstrijden voor Anderlecht, maar voorlopig is hij een eeuwige belofte. Getuige daarvan zijn 29 speelminuten bij Eupen vorig seizoen. Niet bepaald cijfers waarmee je makkelijk ergens anders aan de bak komt...

Lucas Rougeaux (KV Kortrijk)
Een echt meubelstuk bij KV Kortrijk, waar hij al sinds 2016 onder contract lag. Vorig seizoen speelde hij zelfs nog twintig keer mee, maar een nieuw contract leverde dat niet op. Rougeaux is nog maar 28 jaar en zou dus een club moeten vinden, maar voorlopig is de juiste aanbieding niet binnengekomen.

Nill De Pauw (Antwerp)
Het avontuur van Nill De Pauw was een rollercoaster bij Antwerp. Onder Frank Vercauteren was hij een belangrijke schakel door zijn loopvermogen en ervaring. Brian Priske zette hem achter aan de kant. Een afscheid in mineur voor de 32-jarige middenvelder, die ook op de flank terechtkan.

Ibrahima Seck (Zulte Waregem)
De hoog opgeschoten middenvelder maakte naam bij Waasland-Beveren en versierde zo een transfer naar KRC Genk. Dat bleek te hoog gegrepen. Bij Zulte Waregem moest hij na drie contractjaren ook weg. Is hij nog in het vizier van een club uit 1A of eventueel 1B?

Ibrahima Cissé (Seraing)
Een speler met adelbrieven, want hij lag eerder al onder contract bij Standard, KV Mechelen en zelfs Fulham. Toch liet Seraing, de voorlaatste van afgelopen seizoen, hem gratis vertrekken. Nochtans speelde hij daar wel 31 wedstrijden in het afgelopen seizoen.

Robin Himmelmann (Eupen)
Een betrouwbare reservedoelman bij Eupen, die het pleit wel heeft verloren van Abdul Nurudeen. Vorig seizoen was hij goed voor vijftien wedstrijden. Inmiddels is hij vervangen door zijn landgenoot Lennart Moser.

Chinonso Emeka (KAA Gent)
Toegegeven: deze Nigeriaanse spits haalt het lijstje maar net. Hij heeft amper één wedstrijd op de teller staan bij KAA Gent, een invalbeurt tegen KV Mechelen. KAA Gent haalde hem weg uit zijn thuisland Nigeria, maar hij was niet het ruwe diamantje waar de Buffalo's op hadden gehoopt.

Mehdi Carcela (Standard)
Zijn derde periode bij Standard was zijn minst succesvolle. In zijn laatste seizoen was hij vooral bankzitter of erger. Carcela zal altijd een publiekslieveling blijven op Sclessin, maar een nieuw contract was in de huidige omstandigheden niet meer te verantwoorden. Hij mag wél zijn conditie onderhouden bij Standard.

Andreas Beck (Eupen)
Eupen liet heel wat spelers uit hun contract lopen, waaronder ook Beck. Die hoeft als negenvoudig international voor Duitsland natuurlijk niet op het eerste aanbod te springen. Zijn leeftijd (35 jaar) speelt wel in zijn nadeel om nog een mooi contract te versieren.

Ook deze spelers lagen vorig seizoen onder contract in de Jupiler Pro League, maar hebben nu geen club: Ali Sanogo, Steeven Willems, Molla Wagué, Maxime Wenssens, Yahya Nadrani, Mamadou Thiam, David Mindombe en Wim Vanmarsenille. Ilombe Mboyo stond woensdag nog op het lijstje, maar heeft nu getekend bij Wezet.