Robertson laat geen spaan heel van zijn ploeg: 'Verdienden het om zo te verliezen'

Robertson laat geen spaan heel van zijn ploeg: 'Verdienden het om zo te verliezen'

08-09-2022 10:10
1

Andrew Robertson is alles behalve tevreden na de dramatische start in de Champions League voor zijn club Liverpool. De ploeg van trainer Jürgen Klopp liet het woensdagavond vreselijk afweten en verloor daardoor met 4-1 van een sterk Napoli.

"We kregen wel wat kansen vandaag, maar zij waren met afstand het beste team", vertelt Robertson na afloop tegenover BT Sport. "De verdediging stond gewoon echt niet goed. Te vaak kregen zij zo veel ruimte om de bal achter de verdediging te leggen, waardoor onze centrumverdedigers in de problemen kwamen. Als je een uitwedstrijd in de Champions League speelt kun je je niet zo vertonen. We moeten terug naar de basis en een stuk compacter spelen."

Robertson vond dat zijn ploeg niets anders verdiende dan dit resultaat. "Het was een compleet terechte uitslag. Het leek vaak wel alsof zij een extra speler hadden op het middenveld. Als je hier op bezoek gaat weet je dat het publiek achter hun thuisploeg gaat staan en daar moet je op kunnen reageren. Dat hebben wij vandaag in de verste verte niet goed genoeg gedaan."

Vanaf het begin kreeg Liverpool al geen grip op de wedstrijd en vanaf de eerste minuut moest de ploeg van Klopp vechten om overeind te blijven. "In de eerste minuut raken zij al de paal en daarna komen die twee penaltys. Maar toen dat achter de rug was kregen wij twee goede kansen. Maar daar kunnen we niet over praten, want dat is ook niet wat onze fans zullen zien na de wedstrijd. We hebben terecht vier goals tegen gekregen vandaag."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie