Belgische media vol lof: 'Sylla is het nieuwe goudhaantje van Club Brugge'

Belgische media vol lof: 'Sylla is het nieuwe goudhaantje van Club Brugge'

8 september - 08:15
24

Club Brugge lijkt met Abakar Sylla een nieuw goudhaantje gevonden te hebben. De nog steeds maar negentienjarige Ivoriaan ving het vertrek van sterkhouder Stanley Nsoki op en wist in de Champions League meteen uit te blinken. In de Belgische media kon men de lof niet op.

Met een doelpunt en een uitstekende verdedigende prestatie mocht Sylla zich de grote held van Club Brugge noemen. Bij de UEFA werd hij ook verkozen tot 'Man van de Match' en in de Belgische media was men lyrisch over de prestatie van de verdediger.

Zo gaf Het Nieuwsblad de verdediger maar liefst een 9 op 10 voor zijn prestatie. 'Het nieuwe goudhaantje van Club', schreef men. 'Bewees ook op dit Europees topniveau dat zijn opmars in de JP League geen toeval is. Verdedigde secuur en zorgde kort voor de rust voor een absolute climax toen hij Club op voorsprong kopte.'

Ook bij Het Laatste Nieuws was men bijzonder lovend. 'Beste man op het veld - zat overal tussen -, doelpuntenmaker. Wat een toptalent. Verdediger met ballen. Zijn prestatie in één woord? Wow', klonk het enthousiast.

Terwijl La Dernière Heure Sylla ook amper tot geen fout zag maken tegen Leverkusen. 'Zijn kopbaldoelpunt was slechts de kers op een smakelijke taart. Intercepties, secure mandekking en gewonnen duels. Echt indrukwekkend voor nog maar zijn zesde match bij de 'grote jongens''.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie