Liverpool krijgt een pak slaag, sensatie in het slot van Atlético Madrid - Porto

07-09-2022 23:10
24

Het verval van Liverpool heeft woensdagavond een nieuw hoofdstuk gekregen in de Champions League. Tegen SSC Napoli werd de ploeg van Jürgen Klopp volledig afgedroogd: 4-1. Het venijn in de match tussen Atlético Madrid en FC Porto zat in de staart.

Liverpool zit de laatste weken in de hoek waar de klappen vallen. Het wist de eerste drie Premier League-wedstrijden niet te winnen, herpakte zich tegen Bournemouth en Newcastle United, maar stelde in de Merseyside derby tegen Everton toch weer teleur, om tegen Napoli volledig weggespeeld te worden.

De start van Liverpool in Napels was desastreus. De scheidsrechter wees al na vier minuten spelen naar de stip nadat James Milner een handsbal gemaakt had: Piotr Zielinski schoot vanaf elf meter vervolgens hard achter doelman Alisson, die zich daarna onderscheidde door een strafschop van Victor Osimhen te stoppen. Daar ging een overtreding van Virgil van Dijk aan vooraf.

De verdedigers van Liverpool wisten bij vlagen niet waar ze het zoeken moesten. Met name de zwakke Joe Gomez viel zwaar uit de toon. Hij was in negatieve zin betrokken bij de 2-0 van Andre Zambo Anguissa, waarbij de andere verdedigers er eveneens slecht uitzagen. De 3-0, die Liverpool de das omdeed, viel nog voor de rust en kwam van Giovanni Simeone. Het was duidelijk dat Liverpool al verloren was, toch probeerde Klopp er in de rust nog iets aan te doen. Gomez mocht niet blijven staan.

Effect sorteerde het niet. Sterker nog, Liverpool kwam al snel op een 4-0 achterstand, waardoor het simpelweg taak was om de schade te beperken. Luis Diaz deed al snel iets terug, maar echt spannend werd het niet meer in Napels. Over zes dagen reist Ajax af naar Anfield.

Atlético Madrid - FC Porto 2-1
In de groep van Club Brugge werd er ook in Spanje gevoetbald. Het venijn zat hem in die wedstrijd in de staart. Alles wees erop dat het in 0-0 zou eindigen, tot Mario Hermoso in de eerste minuut van de blessuretijd alsnog wist te scoren. Dat leek voor het zwalkende Porto de genadeklap. Voordien had Mbemba (ex-RSC Anderlecht) rood gekregen na een overtreding als laatste man.

Leek, want in minuut 96 maakte diezelfde Hermoso hands in het strafschopgebied, waardoor Porto een strafschop mocht nemen. Jan Oblak kreeg er nog een handje tegenaan, maar kon de inzet van Mateus Uribe niet meer keren. Dat de wedstrijd zolang doorging, had te maken met een blessure van een speler van Porto.

Porto dacht de wedstrijd nog een keer naar zich toe te kunnen trekken, zoveel geluk hadden de Portugezen echter niet. Sterker nog, de goal viel alsnog aan de andere kant. De ingevallen Antoine Griezmann bracht het Wanda Metropolitano in extase door in de 102 minuut van de wedstrijd nog een keer de trekker over te halen.